Vesti

Iskreni borac za očuvanje životne okoline

Charles pozvao na suosjećanje i brigu za okoliš u jeku globalnih sukoba

Hina17:03, 25. prosinca 2023.

Charles pozvao na suosjećanje i brigu za okoliš u jeku globalnih sukoba
Foto: EPA

BRITANSKI kralj Charles III. pozvao je na pomoć potrebitima u vrijeme ekonomskih poteškoća i globalnih sukoba u svojoj božićnoj poruci, u kojoj je naglasio važnost dobrote, suosjećanja i brige za okoliš.

U drugoj božićnoj poruci otkako je postao kralj, Charles III. odao je počast volonterima, dobrotvornim radnicima i ljudima koji za vrijeme blagdana rade u sustavu skrbi za druge. 

“Ovo je još važnije u vrijeme pravih poteškoća za mnoge”, rekao je 75-godišnji monarh.

Prvu takvu božićnu poruku uputio je njegov pradjed Đuro V. 1932. godine. Charles III. iznio je svoju božićnu poruku pokraj božićnog drvca koje će se ponovno posaditi, najavila je Buckinghamska palača. 

“Brinemo se za Zemlju zbog djece naše djece”, rekao je Charles III., koji je postao kralj nakon što je kraljica Elizabeta II., njegova majka, umrla u rujnu 2022.

“U vrijeme sve tragičnijih sukoba diljem svijeta molim se za to da budemo u stanju učiniti sve što je u našoj moći da zaštitimo jedni druge”, rekao je britanski kralj, djelomično aludirajući na rat koji bjesni u Gazi.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *