Vesti

Koronom u Americi zaraženo 25 miliona ljudi

KORONAVIRUS U SVIJETU

U SAD-u koronom zaraženo više od 25 milijuna ljudi

HINAPrije 2 sata 2

U SAD-u koronom zaraženo više od 25 milijuna ljudi
Ilustracija: EPA

U SJEDINJENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA je broj zaraženih novim koronavirusom službeno premašio 25 milijuna od početka pandemije, nekoliko dana pošto je predsjedničku dužnost preuzeo Joe Biden koji je borbu protiv covida-19 stavio na vrh popisa svojih prioriteta. 

Sveučilište Johns Hopkins pobrojalo je u nedjelju dopodne 25.003.695 zaraženih. Više od 417.000 ljudi u zemlji umrlo je od covida-19, navodi isti izvor.

SAD je zemlja koja je najteže stradala u pandemiji u apsolutnim brojevima.

Nakon vrhunca epidemije 12. siječnja, tjedni prosjek novozaraženih počinje opadati, pokazuju podaci Covid Tracking Projecta. Broj umrlih prati sličnu krivulju.

Centar za prevenciju i za suzbijanje bolesti (CDC), glavna savezna agencija za javno zdravstvo u SAD-u, sada predviđa da će do 13. veljače između 465.000 i 508.000 Amerikanaca umrijeti od covida.

Biden najavio da će u prvih sto dana mandata primijeniti 100 milijuna doza cjepiva

U takvim okolnostima Joe Biden je borbu s pandemijom uvrstio među prioritete svog mandata.

Njegova je administracija u četvrtak objavila opširne smjernice za suzbijanje pandemije, koje se oslanjaju na cijepljenje i na praćenje kontakata zaraženih.

Usto planira zatražiti od Kongresa 1900 milijardi dolara hitnog paketa pomoći gospodarstvu koji uključuju 20 milijardi za cjepivo i 50 milijardi za testove.

Demokrat se obvezao da će se u prvih sto dana njegovog mandata primijeniti 100 milijuna doza cjepiva.

Zemlja polaže nadu i u odobravanje novih cjepiva u sljedećim tjednima, pa tako i Johnson & Johnsonovog, koje se daje u jednoj dozi.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *