NekategoriziranoSolarne elektraneVesti

Analiziramo,predlažemo i proizvedemo

SOLARNE ELEKTRANE

Energetski potencijal sunčevog zračenja je  viši u Srbiji nego u Srednjoj Evropi i intenzitet sunčeve radijacije je među najvećima u Evropi.

Usled razvoja tehnologije, pristupačnosti u ceni i mogućnosti vršenja ove delatnosti gotovo da svako domaćinstvo ili firma imaju priliku i mogućnost investiranja u okviru proizvodnje električne energije.

 Projektovanje i izgradnja  fotonaponskih sistema predstavlja  glavnu  aktivnost našetima.

 Naš tim analizira, projektuje i izgrađuje solarne elektrane različitih kapaciteta .

Višegodišnje iskustvo koje smo stekli projektovanjem i montažom solarnih elektrana u Nemačkoj  garantuju kvalitetet .

Analiziramo sledeće:

  • Objekat ili zemljište
  •  Priprema i provera potrebne dokumentacije za dobijanje  saglasnosti od nadležnih
  • Mogućnosti za održivo finansiranje.

Šta su solarne elektrane?

solarno_navodnjavanje

Solarne elektrane izgrađuju se i koriste se u svrhu proizvodnje električne energije posredstvom prerade sunčeve energije.

Pošto je sunčeva energija obnovljiva i tako neiscrpan sistem, solarne elektrane predstavljaju potencijal budućnosti i njihova primena već postaje sve više zastupljena.

Solarne elektrane se mogu svrstati u sledeće kategorije, ali ono zavisi od kapaciteta proizvodnje energije:
– krovne solarne elektrane,
– integrisane solarne elektrane,
-autonomne solarne elektrane,
-samostojeće solarne elektrane, kao i druge forme..

Krovne solarne elektrane, izgrađuju se na krovnim površinama stambenih i drugih objekata i namenjene su proizvodnji električne energije čija će se potrošnja obavljati u unutrašnjosti objekta.

Integrisane solarne elektrane predstavljaju specifičnu formu solarnih elektrani i njihovi fotonaponski moduli mogu u potpunosti da zamene i da preuzmu ulogu krovnog pokrivača.

Samostojeće solarne elektrane izgrađuju se najčešće na otvorenim površinama, tačnije na neiskorišćenim površinama zemljišta.

Solarne elektrane mogu da obezbede 15-70% električne energije od sopstvene potrošnje, kada objekat tokom dana ima potrošnju električne energije. Posebno, solarne elektrane su veoma isplativo rešenje za pravna lica, firme.

Isplativost investicije ulaganjem u solarnu elektranu je bolja od ulaganja novca u banku. Ukoliko tokom dana imate potrošnju energije u određenim časovima veću od 3kW, solarna elektrana za sopstvene potrebe može da Vam donese zaista dobre uštede.

Solarni paneli imaju garantovane performanse rada. Nakon isteka 25+ godina, solarni paneli i dalje zadržavaju preko 80% svojih početnih performansi.Solarni paneli

Solarni paneli za solarnu elektranu na stambenoj kuci.

Solarna energija je čovekov pravi izbor za zdravu sadašnjost i budućnost! Uključite se i vi u čiste tokove nove energetske revolucije. Neka vaša firma ili domaćinstvo bude primer ekološki svesno razvijenog sistema i uštedita u porekomernoj potrošnji električne energije.https://srbijavesti.com/solarne-elektrane-kao-novi-izvor-energije-su-postale-hit-u-svetu/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *